Avauduin intuitiolle uudella tavalla viime syksynä tai oikeastaan aloin ymmärtämään mitä intuitio on. Voisin oikeastaan sanoa, että koen intuition ja ohjauksen jollain tavalla samaksi asiaksi. Tämä on juurikin se mitä kautta uusi ja uskomaton maailma on avautunut. Koska kyse ei ole järjellä selitettävistä asioista, niin seuraavat kuvaukseni todennäköisesti kuulostavat tosi hämäriltä ellet ole kokenut mitään vastaavaa itse.

Kun käytän sanoja intuitio ja ohjaus, tarkoitan, että olen huomannut, että tunnustellessani asioita intuitiolla niin teen valintoja sisäistä ääntäni kuunnellen. Silloin huomaan paremmin myös sen, että minua ohjataan oikeaan suuntaan tai eteeni tuodaan asioita, jotka auttavat minua kehittymään. Itse ainakin ymmärrän intuition niin, että se on tunne tai vaisto, joka kertoo mitä minä tai joku toinen tarvitsee ennenkuin alan järjellä selittelemään asiaa tai tekemään päätelmiä. Yleensä olemme tottuneet tekemään päätöksiä rationaalisella ajattelulla eli järjen ääni meissä on hyvin voimakas ja hallitseva. Mutta jos uskallamme tunnustella eri vaihtoehtoja sen mukaan miltä ne tuntuvat, uskon, että saamme paremmin kiinni siitä mikä on meidän korkeammaksi parhaaksi. Joku voisi sanoa sitä sydämen ääneksi, joku sisäiseksi viisaudeksi, toinen viestiksi maailmankaikkeudelta tai taivaisilta auttajilta.

Aloin harjoittelemaan intuition kuuntelemista ihan pienissä asioissa. Kysymällä ihan arkisissa asioissakin esim. että missä järjestyksessä teen asioita, mihin kohtaan istun bussissa tai minkä reitin valitsen.  Jos järki sanoi esim. että on parasta mennä tietyillä busseilla ja tiettyä reittiä päästäkseen nopeiten paikasta A paikkaan B, niin aloinkin miettimään, että mikä reitti tuntui tässä hetkessä kutsuvan. Tien haarassa, saatoin kysyä itseltäni, että mihin suuntaan tuntuu parhaalta lähteä tai bussin tullessa kohdalle, että tuntuuko tämä oikealta vaihtoehdolta. Kun pidin päämäärän kuitenkin mielessä, huomasin, että pääsen aina perille vaikka reittini ei ollutkaan juuri se minkä olisin järjellä valinnut. Joskus olen huomannut, että reittini oli nopeampi tai sujuvampi kuin järjellä valittu, joskus olen törmännyt, johonkin tärkeään tuttuun ihmiseen vaihtoehtoisella reitillä ja kerran näin jopa, että jos olisin toiminut alkuperäisen suunnitelmani mukaan (järjen ääni), olisin joutunut tielle, jossa oli sattunut onnettomuus ja joka sen johdosta oli ihan tukossa. Joskus en ole saanut mitään selitystä miksi valitsemani reitti olisi ollut parempi kuin järjellä valittu ja se on saattanut olla jopa pidempi ja hankalampi. Toisaalta on tullut mieleen (kun näin sen kolaritilanteenkin), että enhän voi tietää miltä olen välttynyt (ehkä piti välttää törmäämästä johonkin henkilöön tai tilanteeseen) tai mistä kaikesta näkemästäni voi olla hyötyä jossakin myöhemmässä elämäni vaiheessa. Mutta koin, että varsinkin alussa, siis kun aloin käyttämään intuitiotani, niin sain usein vastauksen siihen miksi intuitiolla tehty valinta oli tärkeä. Olen ajatellut, että minulle haluttiin näyttää, että voin luottaa tunteeseeni. Toisaalta hoin niihin aikoihin itselleni paljon ns. voimalausetta ”kaikki on hyvin”, mikä varmasti edesauttoi myös asioiden kulkua.

Isompiakin asioita on toki tapahtunut tätä kautta. Tässä prosessini myötä musiikin merkitys on jollain tavalla kasvanut koko ajan elämässäni. Jossakin vaiheessa aloin pohtimaan, että voisinko jotenkin itse luoda musiikkia. Kuulin tietokoneohjelmista, joilla voi luoda konemusiikkia, mutta ohjelmien käyttö tuntui hankalalta ilman mitään kokemusta ja myös musiikin teko ilman musiikillisia opintoja. Yritin kovasti etsiä netistä kursseja, mutten oikein löytänyt mitään sopivaa. Sitten tässä vuoden vaihteessa kävi niin, että muutaman tapahtumasarjan johdosta osuin bussipysäkille ”huonoon” aikaan, bussi oli juuri ehtinyt mennä ja seuraava olisi tullut 20 min. päästä. Koska oli kova pakkanen, ajattelin mennä kuluttamaan aikaani läheiseen kirjastoon. Olen käyttänyt ko. kirjastoa useita vuosia enkä yleensä koskaan jää katsomaan ilmoitustaulua, joka on aina täpötäynnä kaikenlaisia ilmoituksia. Nyt ajatuksissani, huomasin kuitenkin kulkeneeni ilmoitustaulun eteen (vaikka ajatuksena oli mennä katselemaan kirjoja) ja kun havahduin ja löysin itseni ilmoitustaulun edestä, tiesin, että on parasta lukea ilmoitukset läpi. Muutaman luettuani katseeni nauliintuikin ilmoitukseen, jossa luki: Haluatko oppia tekemään musiikkia tietokoneellasi? Otin yhteyttä nuoreen naiseen, joka tarjosi yksityistunteja kohtuuhinnalla ja nyt käyn viikottain hänen luonaan oppitunneilla.

Tässä nyt vain muutama esimerkki, pieniä ja isoja asioita on sattunut paljon ja sattuu koko ajan. En usko, että mikään on sattumaa. Ei ole sattumaa, että luet tätä kirjoitusta juuri nyt eikä ole sattumaa, että päätät tarttua kirjastossa johonkin kirjaan, mistä saat tärkeää tietoa. Kun avaat itsesi uusille asioille, alkaa niitä tulvimaan elämääsi. Toisaalta saatat huomata myös joskus, että joku asia takkuilee eikä meinaa millään onnistua. Se saattaa olla merkki siitä, että olet menossa väärään suuntaan. Uskalla luottaa siihen, että maailmankaikkeus ohjaa eteenpäin ja että kaikella on tarkoituksensa vaikket sitä heti ymmärtäisi. Muistathan, että kaikki on hyvin ja juuri niinkuin pitää - joka ikinen hetki.