Tämän vuoren huipulle ei ole hissiä eikä oikoreittiä. Jokainen aloittaa juurelta ja kiipeää omaan tahtiinsa: oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaan. Välillä tuntuu, että kiipeäminen on hidasta ja vaivalloista eikä matka etene, mutta jokainen pysähdys ja lepohetki ovat merkityksellisiä ja antavat voimia kohdata edessä päin olevat hankalammat haasteet.  Joudut todennäköisesti jättämään ylimääräistä painolastia matkalle, jotta jaksat jatkaa. Mutta kaikki uhraukset ovat sen arvoisia ja pian huomaat, ettet edes tarvinnut sitä kaikkea mitä olit mukanasi kantanut. Matkan varrella valo lisääntyy ja päästessäsi vaikeampien kohtien yli, uskot yhä enemmän itseesi ja voimasi lisääntyvät. Mitä voimia kuluttavammaksi matka huippua kohden käy ja mitä tiheämmältä ilma tuntuu niin sitä huikeampi on seuraava palkinto. Juuri kun tunnet käyttäneesi kaikki voimat ja tunnet itsesi epätoivoiseksi, aukenee eteesi seuraava tasanne, se helpotuksen ja onnen tarjoava piste, jossa voit hengähtää ja vain ihailla huikeita maisemia ja tunnelmia. Näet miten pitkän matkan olet tullut ja voit kiittää itseäsi kaikista niistä ponnisteluista, sillä vain sinä yksin olet ylittänyt kaikki esteet ja puskenut eteenpäin vaikeuksista huolimatta. Ja miltä se kaikki näyttää ja tuntuu. Olet keskellä kauneutta, itsesi, luonnon, koko maailmankaikkeuden. Ja tunnet suuren kaikkialla läsnä olevan virtaavan rakkauden. Liikutut valtavan onnen edessä, joka täyttää sinut. Täällä korkeuksissa olet kaukana kaikista huolista, näet kaiken selkeästi ja kirkkaasti. Olet vapaa! Maailma on kaunis. Sinä olet kaunis. Elämä on kaunis. Ja jaksat jatkaa taas.


Kiitos.

 


Tämä vuosi on ollut ihan huima. Niin huima, ettei siitä ole osannut eikä pystynyt usein edes kirjoittamaan. Mutta kun tänään katson tuolta jo aika korkealta näköalapaikalta niin olen todella ylpeä itsestäni ja niin onnellinen ja kiitollinen kaikesta. Voin luvata ihan jokaiselle, että matka ja ponnistelut ovat vaivan arvoiset. Ennen en olisi voinut edes kuvitella tällaista rakkauden tunnetta ja syvää rauhaa ja vapautumista, mikä voi avautua eteen vain uskaltamalla olla auki, olemalla heikko ja haavoittuvainen, luottamalla ja antautumalla. Vanhat haavat puhdistuvat vain uskaltamalla purkaa tunteet, päästämällä irti välttelystä ja itsensä suojelemisesta ja antamalla sekä muille, että itselle anteeksi.


Ihanaa rakkauden täyteistä vuoden vaihdetta kaikille ja otetaan ilolla ja innolla vastaan uusi jännittävä vuosi 2012! :)